Penne met gerookte zalm in tomatenroomsaus

 
penne met gerookte zalm.jpg

Ons recept van de maand komt van Fatiha Al Jarraz, vrijwillige onthaalmedewerker bij Vierkappes.

 “Penne met gerookte zalm in tomatenroomsaus is lekker en binnen een halfuur klaar. Ideaal om door de week snel aan tafel te kunnen. Soms maak ik ook een goedkopere versie met tonijn uit blik.”

Ingrediënten (4 personen)

500 gr penne,

2 middelgrote ajuinen, fijngesnipperd

3 teentjes fijngesneden knoflook

5 eetlepels olijfolie

250 gr champignons in schijfjes

400 ml room

½ tl zwarte peper, 1 tl paprikapoeder, ½ tl zout

200 à 250 gerookte zalm, gesnipperd.

500 ml gezeefde tomaten

Bereiding

Bak de ajuin goudbruin in de olie. Voeg de champignons toe en een beetje zout. Laat stoven tot de champignons gaar zijn. Voeg room, tomaten, knoflook, peper en paprikapoeder toe. Laat heel even koken. Proef de saus en kruid bij naar smaak.

Meng de snippers gerookte zalm onder de tomatenroomsaus.

Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg onmiddellijk bij de saus. Meng goed op een zacht vuur, gedurende ongeveer 3 minuten.

Dien op met wat fijn gehakte basilicum en geraspte parmezaankaas.

Smakelijk!

 

 
bart stroobants