Komkommerbootjes en rijstvel-pakjes op de wijze van Winny

rijstvelpakjes ala winny.jpg

Winny komt al sinds 2011 als patiënte bij Vierkappes over de vloer. 2 jaar geleden nam ze deel aan de gezonde kookworkshop die er georganiseerd werd. Het concept beviel haar wel en ze bood aan om het jaar nadien er zelf eentje te begeleiden. Deze twee aperitiefhapjes stonden toen op het programma. “Beide gerechtjes zijn geschikt voor personen met diabetes of personen die op hun lijn letten”, legt Winny uit. “Ik heb ze aangepast met de tips van een diëtiste. En als je er graag een volwaardige maaltijd van maakt, kan je ze serveren met bruine rijst.”

Rijstvel-pakjes (10 stuks):

  • 3 pakken vierkante rijstvellen

  • 2 grote zakken bladspinazie

  • 1 bakje champignons

  • Olijfolie

Maak de champignons schoon door met een propere keukenhanddoek de vuiltjes te verwijderen. Snij ze in kleine stukken. Bak de champignons in grote pan met een eetlepel olijfolie. Was ondertussen de spinazie en meng deze onder de champignons. Leg de rijstvellen open. Vul ze met het champignon-spinazie mengsel. Plooi ze dicht door de hoekjes naar elkaar toe te brengen. Bak de rijstvel-pakjes in een paar druppels olijfolie aan 2 kanten bruin.

Komkommerbootjes (20 stuks):

  •  3 komkommers

  • Pakje kruidenkaas

  • Blaadjes basilicum

  • Zongedroogde tomaten

  • Peper uit de molen

Was de komkommers en snij ze in de lengte middendoor. Haal de pitjes eruit met een theelepel. Dep de komkommer droog met keukenpapier. Vul ze op met de kruidenkaas. Snij de komkommer in dikke schijven. Leg op elk stukje een blaadje basilicum. Prik er een zongedroogde tomaat door en kruid met peper.

 
bart stroobants